
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχαν χθες, Σάββατο, στο Βατικανό, πριν από την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, κατ’ιδίαν συνάντηση σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις παραπαίουσες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν φέρει το είδος της ειρήνης που ελπίζει, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική».
Οι δύο ηγέτες, σκύβοντας κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς συμβούλους γύρω τους, καθισμένοι σε δύο καρέκλες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newmoney.gr πατώντας εδώ