
Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται και οι διατροφικές συνήθειες μεταβάλλονται ραγδαία, η ζήτηση για τρόφιμα εισέρχεται σε μια νέα, απαιτητική εποχή. Οι επιστημονικές και οικονομικές εκτιμήσεις συμφωνούν πως μέχρι το 2050, η παγκόσμια ζήτηση τροφίμων θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 50%, με κάποιες μελέτες να ανεβάζουν την εκτίμηση ακόμα και στο +60%.
Οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την αύξηση
• Αύξηση πληθυσμού: Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει τα 9,7 δισ. μέχρι το 2050.
• Αστικοποίηση: Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε αστικές περιοχές.
• Άνοδος της μεσαίας τάξης: Οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και έτοιμων γευμάτων.
• Διατροφικές μετατοπίσεις: Οι ‘δυτικού τύπου’ δίαιτες απαιτούν περισσότερους φυσικούς πόρους.
• Βιοενέργεια & βιομηχανική χρήση: Αγροτικές εκτάσεις χρησιμοποιούνται για ενέργεια, όχι μόνο τροφή.
Οι αριθμοί της αύξησης
