Κυριακή
22
Δεκέμβριος
TOP

Σίγησε η «φωνή» του Παναθηναϊκού – Γιατί ο Γιάννης Βογιατζής δε τραγούδησε τον ύμνο του Ολυμπιακού

Μια από τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού σίγησε το πρωί της Δευτέρας. Ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Βιγιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του.

Δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960.

Ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.

Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Σίγησε η «φωνή» του Παναθηναϊκού

Εμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έδωσε φωνή στον ύμνο του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Βογιατζής, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε ήταν εκείνος που είχε ερμηνεύσει το ύμνο του τριφυλλιού.

Ο ίδιος ήταν παθιασμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και όταν σε ματς της αγαπημένης του ομάδας του πρότειναν να τραγουδήσει τον ύμνο ο ίδιος δέχθηκε.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου είχε αποκαλύψει: «Το 1962 ήμασταν στην εξέδρα εγώ ο Μουζάκης και ο Οικονομίδης και βλέπαμε την ομάδα μας. Ο ύμνος αυτός είχε τραγουδηθεί πιο μπροστά από τον Λέανδρο τον πατέρα της Βίκυς Λέανδρος, αλλά δεν πήγε δεν ξέρω για ποιο λόγο και μου λέει ο Οικονομίδης θα μας πεις τον ύμνο; Και καλά έκανα και τον είπα γιατί είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία, διαχρονική. Όλοι ερωτεύτηκαν τη συγκεκριμένη εκτέλεση, ήταν ύμνος. Θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει τον ύμνο του Ολυμπιακού, μου έκαναν πρόταση και τους είπα ότι ήθελα λεφτά και μου λένε γιατί σε εμάς ζητάς λεφτά, και τους είπα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Όμως έχω τραγουδήσει και τον ύμνο της Ξάνθης τον οποίο την τρίτη ημέρα τον κατεβάσανε».

Το αντίο του Παναθηναϊκού

Με ανακοίνωσή του στα social media το «τριφύλλι« αποχαιρέτησε τον Γιάννη Βογιατζή.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή, η φωνή του οποίου θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τον ύμνο του συλλόγου μας. Αιωνία του η μνήμη»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο δικό της μήνυμα αναφέρει: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή. Ο σπουδαίος τραγουδιστής, που ερμήνευσε μοναδικά τον ύμνο του Συλλόγου μας, γαλούχησε με τη φωνή του πολλές γενιές Παναθηναϊκών και θα συνεχίσει να μας συγκινεί για πάντα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

πηγη in.gr