Δευτέρα
23
Ιούνιος
TOP

Τεράστιος ο κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για τους καλλιεργητές καρπουζιού λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών

Ο κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για τους καλλιεργητές καρπουζιού είναι τεράστιος, καθώς χιλιάδες τόνοι προϊόντων σαπίζουν στα χωράφια λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας από την απεργία των ναυτικών. 

Αυτό αναφέρει επιστολή της ΕΘΕΑΣ προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος που απειλεί με κατάρρευση την αγροτική παραγωγή και την τοπική οικονομία στις περιοχές Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας. Αυτή την περίοδο είμαστε στο τοπ της συγκομιδής καρπουζιών.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρ3ει τα εξής:

“Η ΕΘΕΑΣ με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρει την αγωνία των παραγωγών καρπουζιού της χώρας και ειδικότερα των περιφερειακών ενοτήτων: Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας, όπου λόγω της αντιπαράθεσης πληρώματος καταστρωμάτων (ΠΕΝΕΝ) και πλοιοκτητών στα πλοία Αδριατικής, χιλιάδες παραγωγοί είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της πτώχευσης πλέον.

Τεράστιες ποσότητες που έγιναν με κόπο σαπίζουν στα χωράφια λόγω προβλημάτων στην απορρόφηση για εξαγωγή προς Ιταλία εξαιτίας της απεργίας, τις κρίσιμες αυτές ημέρες. Κρίσιμες διότι η άνοδος της θερμοκρασίας επιβάλει την συγκομιδή των καρπουζιών, που άρχισαν πλέον να σαπίζουν στα χωράφια και η αγορά της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που έχει χτιστεί με μεγάλη προσπάθεια θα χαθεί, με ότι συνεπάγεται για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το δυσμενέστατο και καταστροφικό αποτέλεσμα προκύπτει από την επαναλαμβανόμενη απεργία των μελών της ΠΕΝΕΝ στα πλοία Αδριατικής. Το αποτέλεσμα αυτής είναι να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς τα λιμάνια της Ιταλίας και κατά συνέπεια τα προϊόντα να μη μπορούν να περάσουν στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες την εποχή αυτή, τα ζητούν και είναι ελλειμματικές. Ειδικότερα, για το καρπούζι, που βρίσκεται στο μέγιστο της συγκομιδής του, πάνω από 1000 φορτηγά είναι εγκλωβισμένα με το προϊόν και περιμένουν εδώ και μια βδομάδα στο λιμάνι της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας ώστε να περάσουν στην Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη…”

διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του agrotypos.gr πατώντας εδώ