Ότι κάποια τρόφιμα γίνονται ακριβότερα, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής, είναι κάτι που όσο και αν δεν μας αρέσει, αναγκαζόμαστε να το χωνέψουμε. Το βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο, με τις τιμές του ελαιόλαδου, που αυξήθηκαν ως και πάνω από 67% στο 12μηνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Γιατί σύμφωνα με την τσέπη μας, πολλοί είδαμε αυξήσεις ως και 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Το είδαμε στις διεθνείς αγορές, με τα futures – τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κόκκων κακάο, που αυξήθηκαν πάνω από 200% την άνοιξη, καταγράφοντας τις υψηλότερες τιμές από τη δεκαετία του ’70. Το φοβόμαστε για τον καφέ, με τους διεθνείς οργανισμούς να καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές εδώ και 13 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.in.gr πατώντας εδώ