
Σε συνθήκη σταδιακής εξομάλυνσης έχει εισέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ελαιόλαδο, με την τιμή του να παρουσιάζει τάση εξορθολογισμού σε σχέση με το ράλι που είχε ακολουθήσει στη διάρκεια του 2024, λόγω της μειωμένης παγκόσμιας αλλά και εγχώριας παραγωγής και της αυξημένης ζήτησης, παράγοντες που ανέβασαν τις τιμές.
“Οι καταναλωτές ακόμη δεν έχουν δει τις πραγματικές μειώσεις στο ράφι. Ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχει εξορθολογισμός των τιμών, αλλά δεν είναι αντίστοιχος στο ράφι με τη μείωση τιμής που παρουσιάζει η πρώτη ύλη που αγοράζουν οι τυποποιητές από τους παραγωγούς. Χρειάζεται χρόνος ακόμα για να φτάσουμε στο επίπεδο όπου η μειωμένη τιμή που λαμβάνει ο παραγωγός θα αποτυπωθεί και στο ράφι.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του thetoc.gr πατώντας εδώ