Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Έλαμψαν Πλάγος -Ρέντης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – Νικητής ο Kalle Rovanpera – Αυγενάκης: Στο καλεντάρι του WRC μέχρι το 2023

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε σήμερα με 55 συνολικά συμμετοχές και τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) να διατηρούν τη διαφορά που είχαν δημιουργήσει, κατακτώντας εμφνατικά τη δεύτερη φετινή τους νίκη, έπειτα από το Ράλλυ Εσθονίας, αφού επικράτησαν και στην Power Stage. Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, έχοντας σημειώσει έναν ταχύτερο χρόνο σήμερα.Έλαμψαν Πλάγος -Ρέντης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις καταλαμβάνοντας την 5η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα και την 27η θέση στη γενική κατάταξη.

EKO Acropolis Rally Tanak

Στο βάθρο ανεβαίνουν και οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι έκαναν άλμα τίτλου με την τρίτη θέση. Οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) βρέθηκαν στην 4η θέση, ακολουθούμενοι από τους Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford FIesta WRC). Οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) κατέκτησαν την 6η θέση, ξεπερνώντας στην Power Stage τους Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC), που έχασαν χρόνο λόγω ενός τετ-α-κε.

Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) ανέβηκαν τελικά στην 8η θέση, πετυχαίνοντας το στόχο που είχαν θέσει μετά από τα προβλήματα της Παρασκευής, να ξεπεράσουν τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

Μια θέση πιο πίσω τερμάτισαν οι Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo), οι οποίοι ήταν το ταχύτερο πλήρωμα με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2. Τη δεκάδα Γενικής, συμπληρώνουν οι Marco Bulacia-Marcelo Der Ohannessian (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo), οι οποίοι ήταν δεύτεροι και στο WRC 2.

Στο WRC 3, νικητές αναδείχθηκαν οι Γάλλοι Yohan Rossel-Alexandre Coria (Citroen C3 Rally2) που ολοκλήρωσαν στην 11η θέση Γενικής.

πληροφορίες: 4troxoi.gr

Έλαμψαν Πλάγος -Ρέντης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Το μεσσηνιακό πλήρωμα των Γιάννη Πλάγου και Άλκη Ρέντη κατέλαβε την 27η θέση στη γενική και την 5η θέση ανάμεσα στις ελληνικές αποστολές, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στις ειδικές διαδρομές παρά τις καιρικές αντιξοότητες και τις δυσκολίες του πιο σκληρού αγώνα του αγωνιστικού καλενταριού του WRC.

Ο τερματισμός έγινε στη Λαμία, στις 15:18, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμου Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος, όπως θα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί, συνεχάρη τους δυο εξαιρετικούς διαγωνιζόμενους στο κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μαζί τους στάθηκε για αναμνηστική  φωτογραφία παρέα με τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, που αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε απο την πρώτη στιγμή θερμος υποστηρικτής του όλου εγχειρήματος.

Ήρθε για να μείνει το Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα αφού ο ιστορικός αγώνας θα παραμείνει στο καλεντάρι του WRC τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης, με την ολοκλήρωση του αγώνα που βρήκε νικητή τον Κάκε Ροβάνπερα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση κρίθηκε άρτια και απολύτως επιτυχημένη και αυτό της άναψε το πράσινο φως για να παραμείνει στο καλεντάρι:


Αναλυτική ενημέρωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ζωντανά αποτελέσματα, υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα  του WRC.