TOP

Π. Παυλόπουλος: «Εμείς οι Έλληνες θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά δίκαια»

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους Ντρέδες στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας τα δικά του μηνύματα έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκινημένος που δεν αξιώθηκε να έρθει σε αυτό τον χώρο που τον θυμάται από τον πατέρα του, έστειλε αρχικά ένα μήνυμα στα νέα παιδιά «Κρατήστε τις ρίζες σας. Πιστέψτε στον εαυτό σας».

Ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε σε μια ιστορική ανάλυση για την πορεία των Ντρέδων, αναφέροντας πως η πιο πιθανή εκδοχή για το όνομά τους είναι η παραφορά του Δωριεύς. Αφού σημείωσε πως η συμβολή τους στο 1821 είναι στα όρια του θρύλου, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να γραφεί το έπος τους.

Με το βλέμμα στο σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως οι Έλληνες δεν έχασαν ιστορικά καμία μάχη από τους Τούρκους και ότι όποτε κέρδισαν οι Τούρκοι, αυτό έγινε με την συνενοχή άλλων «κάτι που δεν θα επιτρέψουμε για συμβεί ξανά.»

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα με τον κ. Παυλόπουλο να καλεί την Ευρώπη να παίξει τον ρόλο που πρέπει.


Τέλος, σημείωσε πως πρέπει σήμερα να συλλογιστούμε τί σημαίνει Ελλάδα και ποιες είναι οι δυνατότητες αυτού του έθνους.

Για την Τουρκία είπε πως «Θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης. Αλλά όσοι τολμήσουν να το διαβούν πέρα και έξω από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο ας το ξεχάσουν. Εμείς οι Έλληνες θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά δίκαια. Ότ,ι μας δίνει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Μια διαφορά έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ. Καμία άλλη διαφορά. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν.»