Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Οι πέντε λόγοι που έκαναν τις γυναίκες να θέλουν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους το 2021

Οι γυναίκες σε διοικητικές θέσεις σκέφτονται την παραίτηση λόγω ζητημάτων ισότητας αμοιβών και ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο εθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women in Revenue έχει περισσότερα από 6.000 μέλη που εκπροσωπούν τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι δραστηριότητες εσόδων, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, η τεχνολογία και το μάρκετινγκ και οι επιχειρηματικές υπηρεσίες. Τα μέλη ποικίλλουν σε επίπεδα εμπειριών από CEO έως γενικές και διοικητικές λειτουργίες (G&A) στα χρηματοοικονομικά, το ανθρώπινο δυναμικό και την πληροφορική, για παράδειγμα.

Περίπου το 38% όλων των γυναικών και το 49% των γυναικών στελεχών σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους το 2021, σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού σε περισσότερους από 2.400 ερωτηθέντες σε διοικητικές θέσεις. Περίπου το 8% των γυναικών, συνολικά, και περισσότερο από το 15% στον κλάδο της τεχνολογίας παραιτήθηκαν το 2021.

Η έκθεση επισημαίνει πέντε ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις: διαφάνεια σε ζητήματα αμοιβών, υποστήριξη από την κοινότητα, ευελιξία στην εργασία, αντίκτυπος της Μεγάλης Παραίτησης και σεξουαλική παρενόχληση.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι αρκετά σταθερή σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας», είπε η Deanna Ransom, εκτελεστική διευθύντρια του Women in Revenue. «Περίπου το 20% των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας χαρακτήρισαν τη σεξουαλική παρενόχληση ως μία από τις κορυφαίες προκλήσεις τους», λέει η Ransom. «Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι είναι ένα επίμονο, διάχυτο ζήτημα για τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά σε έναν οργανισμό βρίσκονται».

«Στην έρευνά μας, η σεξουαλική παρενόχληση ανέβηκε στην κορυφή για τις έγχρωμες γυναίκες», λέει η Ransom. «Αυτό δείχνει μια συστημική αντίληψη ευαλωτότητας έναντι των υποεκπροσωπούμενων γυναικών. Υποδεικνύει την ανάγκη για πιο περιεκτικές και ποικιλόμορφες πολιτικές και πρακτικές». Περίπου το 29% των ισπανόφωνων/λατινών γυναικών, το 27% των ιθαγενών Αμερικανών και το 25% των μαύρων γυναικών ανέφεραν τη σεξουαλική παρενόχληση ως κορυφαία πρόκληση, σε σύγκριση με το 21% για το σύνολο των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την έκθεση.

Ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για τις εταιρείες περιλαμβάνουν την επιβολή πολιτικών για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς μαζί με πολιτικές μη ανοχής προς τη σεξουαλική παρενόχληση, τη δημιουργία ασφαλών διαύλων για την αναφορά ακατάλληλης συμπεριφοράς, καθώς και συνεχή κατάρτιση και προγράμματα που αυξάνουν την αίσθηση συμπόρευσης, λέει.

Επίσης, όσον αφορά την ισότητα, οι απολαβές αποτελούν μείζονα ανησυχία για τους συμμετέχοντες στην έρευνα. Περίπου το 52% δήλωσε ότι η διαφάνεια στις πληροφορίες για τις αμοιβές είναι το πιο σημαντικό στοιχείο κατά την αξιολόγηση μιας προσφοράς εργασίας. Καμία συμβουλή;

«Πρώτον, κάντε την έρευνα για τον ρόλο σας», λέει η Ransom. «Οπλιστείτε για να διαπραγματευτείτε με αυτοπεποίθηση και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ως μέρος της διαδικασίας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τους μισθούς σε ιστότοπους όπως το Indeed και το Glassdoor. Να είστε ανοιχτοί. Μιλήστε με άλλους, άνδρες και γυναίκες, και εντοπίστε το εύρος της αμοιβής στην αγορά».

Μια άλλη πρακτική είναι να «βρείτε τρόπους για να δημιουργήσετε ένα συνολικό πακέτο που είναι κατάλληλο για εσάς, συμπεριλαμβανομένου του μισθού, του μπόνους, των μετοχών, των παροχών, καθώς και της πορείας καριέρας», λέει. Και «να είστε πάντα προετοιμασμένοι να αποχωρήσετε από μια ευκαιρία που δεν είναι αμοιβαία επωφελής».

Η Ransom υποστηρίζει ότι οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Υποστηρίζουμε οι εταιρείες να δημοσιεύουν το εύρος των μισθών και να διατηρούν το εύρος για όλους τους υποψηφίους ανεξάρτητα από την προηγούμενη αμοιβή ή τις δηλωμένες μισθολογικές τους απαιτήσεις», λέει. «Εάν είστε πρόθυμοι να προσλάβετε κάποιον για έναν ρόλο, θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την αξία αυτού του ρόλου στην επιχείρηση».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com