Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Απ. Σπυρόπουλος για την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητα με τη ΝΔ: «Ας ψάξουν αλλού να βρουν καιροσκόπους» (video)

Ιδιαίτερη αίσθηση και ποίκιλα σχόλια έχει προκαλέσει στην Αρκαδία και όχι μόνο, η προσχώρηση στη ΝΔ του Απόστολου Σπυρόπουλου, ο οποίος είχε λίγο νωρίτερα κάνει γνωστή την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο γιός του αείμνηστου Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε παρεμβαίνοντας στην τηλεόραση Best τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές τις δύο αποφάσεις, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πως έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

«Προσπάθησε να γίνει μια ανανέωση όμως έπεσε στο κενό, μέσα από μικρούς κομματικούς μηχανισμούς. Δε θα μπορούσα ποτέ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο και να ελέγχω το κόμμα…», είπε με νόημα ο κ. Σπυρόπουλος που δέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης και προχώρησε στην αλλαγή, όπως είπε, η οποία είναι και στο δικό του… DNA. «Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μέχρι σήμερα – και γι’ αυτό αποφάσισα να ενταχθώ- έχει αποδείξει πως είναι μια κυβέρνηση ρεαλισμού και αλήθειας», ανέφερε ο Απόστολος Σπυρόπουλος που στάθηκε στη σειρά από κρίσεις που κλήθηκε α διαχειριστεί η ΝΔ, αλλά και στα ζητήματα της Αρκαδίας και τις δικές του προτεραιότητες στην περίπτωση που εκλεγεί. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Κώστα Βλάση που τον υποδέχθηκε  στην παράταξη τονίζοντας πως δείχνει πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό του, όμως δε φοβήθηκε ποτέ τον ανταγωνισμό. «Με καλοδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι περισσότεροι», είπε και στάθηκε και σε εκείνους που τον επέκριναν, κυρίως από τον χώρο που ανήκε, αφού είχε την ευθύνη των τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. «Ήξερα πως θα δεχθώ σκληρή κριτική και λάσπη και με θίγει να αναφέρονται κάποιοι στον πατέρα μου και το τι θα έκανε αν ήταν στη ζωή, ειδικά όταν δεν ήξεραν τον ίδιο ή έστω τίποτε γι’ αυτόν», σημείωσε μεταξύ άλλων, αφού πολλοί στάθηκαν στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο. «Ο πατέρας μου είχε μια τεράστια πολιτική πορεία στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν διοικητής στο ΙΚΑ με πολλές κυβερνήσεις και ο χώρος πια σε τίποτε δε θυμίζει το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Απόστολος Σπυρόπουλος που σχολίασε και την αιχμή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, για… ανταλλαγή θέσεων, μπροστά μάλιστα στο θείο του, αδερφό του πατέρα του, Ροβέρτου. «Δεν έχω ανάγκη να ανταλλάξω θέση. Δουλεύω εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, δεν είχα ποτέ κάποια σχέση με το Δημόσιο ή ο,τιδήποτε κρατικό και δεν είμαι εδώ να κάνω κάποιο deal. Ας ψάξουν αλλού να βρουν καιροσκόπους που κέρδισαν από την πολιτική και αύξησαν το ‘’πόθεν έσχες’’ τους», είπε ο κ. Σπυρόπουλος εκτιμώντας καταληκτικά πως η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην Αρκαδία για να κλείσει το ψηφοδέλτιο.