Τα κρίσιμα σημεία που χρήζουν παρέμβασης ώστε η εστίαση να έχει ισότιμη και βιώσιμη λειτουργία επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αιγιαλό καταγράφει σε επιστολή του , προς τους βουλευτές και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος εστίασης Καλαμάτας. Όπως είπε προσκεκλημένος στην εκπομπή “Τι λες τώρα” ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μαλαπέτσας αυτό που ζητούν οι επαγγελματίες είναι η αλλαγή στα 3 μέτρα από τα 4 μέτρα κάθετα απ’ την ακτογραμμή, ώστε να αδειοδοτηθούν και οι επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται σε μικρές παραλίες.
Ενώ όσον αφορά στην απόσταση μεταξύ των παραχωρούμενων τμημάτων όμορων επιχειρήσεων, τα 6 μέτρα να παραμείνουν όταν τα όμορα καταστήματα δεν εφάπτονται μεταξύ τους και στην περίπτωση εφαπτόμενων όμορων καταστημάτων να γίνουν 3 τα μέτρα (όσα και κάθετα απ’ την ακτογραμμή).
Ο κ. Μαλαπέτσας σημείωσε ότι “τα 3 μέτρα είναι αρκετά για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση προς την ακτογραμμή” υπογραμμίζοντας ότι, “το μέτρο αυτό είναι κρίσιμο για χιλιάδες επιχειρήσεις που εφάπτονται και δεν έχουν μεγάλη πρόσοψη καταστήματος”.