Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Συναντήσεις με τους δημάρχους Καλαμάτας & Τρίπολης είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους  Δημάρχους Καλαμάτας και Τρίπολης, Θανάση Βασιλόπουλο και Κώστα Τζιούμη.

Τη συνάντησή του με τον Θανάση Βασιλόπουλο απασχόλησαν ζητήματα συνολικής στρατηγικής έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ενώ συζητήθηκε η γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καλαμάτας.

Από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος Σπίνος και ο προϊστάμενος της ΕΥΔ ΕΠ, Αντώνης Ψαράκης.

Παράλληλα με τον Κώστα Τζιούμη αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, αναβάθμισης υποδομών και πράσινων παρεμβάσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, Αλέξανδρος Κανελλόπουλος με συνεργάτες, καθώς επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος Σπίνος και ο προϊστάμενος της ΕΥΔ ΕΠ, Αντώνης Ψαράκης.