Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Υπουργείο Ενέργειας: Η αλήθεια για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εξέλιξη των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα εξέδωσε το Υπουργείο Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, «η αξιωματική αντιπολίτευση, για ακόμα μια φορά, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα γύρω από τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές.

Ωστόσο, καθοριστικό για τον Έλληνα καταναλωτή είναι το τιμολόγιο ρεύματος που πληρώνει. Εκεί, έχει δικαίως και με επιτυχία ρίξει το βάρος η Ελληνική πολιτεία, προκειμένου να προφυλάξει τους καταναλωτές με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία από την αύξηση του κόστους ρεύματος που -ανεξάρτητα με όσα παραπλανητικά και εν γνώσει της διατείνεται η αντιπολίτευση- όντως έχει περιφερειακό και σε ορισμένες περιπτώσεις πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Άλλωστε, η Ε.Ε. προχώρησε πρόσφατα σε αναθεώρηση του ενωσιακού κανονιστικού πλαισίου για την ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επιλέγοντας τη διατήρηση της οριακής τιμολόγησης ως τρόπο καθορισμού της τιμής στην Ευρωπαϊκή χονδρεμπορική αγορά.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για κάποια εθνική ή ειδική στρέβλωση της αγοράς στη χώρα μας, ούτε κάποια επιλογή στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, αλλά για Ευρωπαϊκή υποχρεωτική πρόβλεψη, όπως καλά γνωρίζει η αντιπολίτευση που τη μετέφερε στην εθνική νομοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ   

Πηγή: newsit.gr