Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Κινητοποίηση ιδιωτικών υπαλλήλων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας 

Κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη  2024 και ώρα 1 το μεσημέρι, έξω από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. 

Το Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα εκφράζει την οργή των εργαζομένων στην Καλαμάτα και την Μεσσηνία για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, των δομών υγείας στην περιοχή και ειδικά του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υποβάθμιση της κατηγορίας του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του. 

Οι εργαζόμενοι της πόλης μας και οι οικογένειές τους είναι καθημερινοί μάρτυρες των ωρών αναμονής για μια τυπική εξέταση, ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά, τους μήνες αναμονής για να κλείσουν ραντεβού για μια εξέταση ή χειρουργείο. Όλα αυτά σπρώχνουν τους εργαζόμενους να βάζουν συνεχώς, βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφεύγουν στην ιδιωτική υγεία που θησαυρίζει κυριολεκτικά από την νέα της πελατεία.

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη υγεία οδηγούν με ακρίβεια σε παραπέρα υποβάθμιση και στελέχωση των δομών υγείας. Προαναγγέλλουν το μέλλον της παραπέρα υποστελέχωσης των Νοσοκομείων, ενώ οι υγειονομικοί θα συνεχίσουν να διαλύονται από σωματική και πνευματική εξάντληση με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα. 

Την ίδια στιγμή όμως που η δημόσια υγεία αποτελεί κόστος για το κράτος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι ροκανίζουν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου ανάκαμψης, οι φαρμακοβιομηχανίες βγάζουν περισσότερα κέρδη μέσα από την αύξηση των τιμών των φαρμάκων και δισεκατομμύρια σπαταλώνται σε αμυντικές δαπάνες, για την  συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Απαιτούμε:

  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
  • Να ενισχυθούν οι δομές δημόσιας υγείας με μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. 
  • Προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλες τις δομές. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις και στα 2 Νοσοκομεία της Μεσσηνίας.
  • Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να σταματήσει το κράτος να   αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής μας ως κόστος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024 και ώρα 1 το μεσημέρι, έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. Συγκέντρωση που έχει ανακοινώσει το Σωματείο ειδικευμένων Ιατρών Ν Μεσσηνίας.