Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Μ. Σαλμάς: «Εμείς είμαστε η ΝΔ! Σε ποιόν να αντιπολιτευτούμε στον εαυτό μας;» -Μετά τα κόκκινα δάνεια έρχονται ερωτήσεις και για άλλα σημαντικά θέματα (video

Ένας εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Μάριος Σαλμάς. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST τόνισε πως «Δεν είναι αρκετά τα βήματα ούτε η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γιατί στην πράξη τα funds που κατέχουν τα «κόκκινα δάνεια» δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο και δε δείχνουν συμπεριφορά με κοινωνική ευαισθησία και δεν έχουν στην επαφή με τους πολίτες με σκοπό να τους διευκολύνουν, ώστε να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους».

Βασικός είναι ο ρόλος του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον κ. Σαλμά να σημειώνει πως «πρέπει να περιλάβει περισσότερους πολίτες  και να δοθεί ευκαιρία συμβιβασμού ιδιαίτερα στους ευάλωτους».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στην κερδοφορία των funds υπογραμμίζοντας «η κερδοφορία τους στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη ενώ στην Ευρώπη έχουν περισσότερα χρέη».

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την απάντηση του κ. Χατζηδάκη αλλά όπως επεσήμανε «δεν μας κάλυψε πλήρως, διότι απάντησε ότι μειώθηκαν τα «κόκκινα δάνεια» αυτό αφορά τις τράπεζες, εμείς ρωτήσαμε για τους δανειολήπτες. Δεν τηρείται ο θεσμικό πλαίσιο, δεν τηρούνται οι νόμοι και η ύπαρξη νόμων δεν είναι ικανή να φέρει ευημερία και να λύσει προβλήματα».

Σε ότι έχει να κάνει με τα… εσωτερικής αντιπολίτευσης ο κ. Σαλμάς σημείωσε εμφατικά πως οι βουλευτές έπραξαν το αυτονόητο που είπε και ο Πρωθυπουργός να αναδεικνύουν τα ζητήματα  και πρόσθεσε “εμείς είμαστε η ΝΔ, σε ποιόν να αντιπολιτευτούμε στον εαυτό μας; ΟΙ 11 βουλευτές αθροίζουμε κοινοβουλευτική εμπειρία 200 ετών”, ενώ πρόσθεσε πως θα υπάρξουν και αντίστοιχες παρεμβάσεις και για άλλα θέματα.