Κυριακή
6
Οκτώβριος
TOP

Στα άκρα η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών -Μεταφορά συνεδρίου για 8-10 Νοεμβρίου, αίτημα για διαγραφή Κασσελάκη

Επεισοδιακή ήταν (και) η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά του συνεδρίου για τις 8-10 Νοεμβρίου.

Η απόφαση για μετάθεση του συνεδρίου κατά μία εβδομάδα (αρχικά ήταν προγραμματισμένο για την 1η έως την 3η Νοεμβρίου) ήρθε μετά την έκτακτη Πολιτική Γραμματεία που συγκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου και η οποία αποφάσισε, επίσης, την αλλαγή των ημερομηνιών για εγγραφές μελών και εκλογή συνέδρων.

Κατόπιν τούτου, μετακινείται η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11, ενώ παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11). Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο στις 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Η εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΕ σημαδεύτηκε από τις αποχωρήσεις μελών της, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη και τα οποία διαμαρτυρήθηκαν και αντέδρασαν έντονα για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία στον δρόμο προς το συνέδριο και την κάλπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.iefimerida.gr πατώντας  ΕΔΩ