Παρασκευή
11
Οκτώβριος
TOP

Βεβαιότητα η… αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή – Η ανάλυση της κατάσταση από τον Λάμπρο Τζούμη (video)

Ένας χρόνο μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς η Μέση Ανατολή  «φλέγεται» με το Ισραήλ να συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας και του Λιβάνου, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η επίθεσή του στο Ιράν, επιφέροντας τρομακτικές συνέπειες.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της τηλεόρασης BEST ο Αντιστράτηγος Α.Ε. κ. Λάμπρος Τζούμης εκτιμά πως «το Ισραήλ δείχνει ότι θα κλιμακώσει τις επιθέσεις με τον Νετανιάχου να εκμεταλλεύεται το πολιτικό κενό στις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα προχωράμε σε κλιμάκωση»

Ωστόσο, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αντίδραση του Ισραήλ κατά του Ιράν  με τον κ. Τζούμη να προβλέπει «ότι το πλήγμα θα είναι αεροπορικό και πιθανότατα στα πυραυλικά συστήματα με σκοπό να τα εξουδετερώσει. Οι πυραυλικές εγκαταστάσεις είναι μέσα στο παιχνίδι και  αν πληγούν οι εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πρώτος που θα έχει πρόβλημα  είναι η Κίνα, άρα οι Ηνωμένες Πολιτείες επωφελούνται από αυτά. Αλλά ταυτόχρονα επωφελείται και η Ρωσία. υπάρχουν και άλλοι στόχοι, όπως είναι οι πολιτικοί στόχοι, δηλαδή ο ίδιος ο Μαχενεί  ή ακόμη και να χτυπήσει τα πυρηνικά».

Το Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοιχτά μέτωπα τα οποία επιδιώκει να κλείσει με τον κ. Τζούμη να επισημαίνει «Πάντα το Ισραήλ είχε εμπλοκή με πολλούς αλλά πάντα τα κατάφερνε. Εφαρμόζει το δυσανάλογο πλήγμα το κάνει για να δημιουργεί σύνδρομα θέλει να ξεπλέξει με Χαμάς και Χεζμπολάχ και με το Ιράν δεν έχει χερσαία σύνορα».

Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία σχολίασε «Βρισκόμαστε στα όρια μεταξύ ειρήνης και πολέμου, μην ξεχνάμε η Κρήτη είναι πιο κοντά στο Ισραήλ παρά στη Βόρεια Ελλάδα».