Παρασκευή
11
Οκτώβριος
TOP

Καλαμάτα: Προσπάθησε δυο φορές να κλέψει αλλά δεν τα κατάφερε… Τον σταμάτησαν πολίτες! Άσκησε σωματική βία σε βάρος εργαζόμενης μίνι μάρκετ

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας χειρουργική μάσκα και κάπελα ένας 45χρονος προσπάθησε να κλέψει χρήματα από μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα, ενώ νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας!

Ο δράστης, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, το βράδυ της Τετάρτης (9/10) εισήλθε σε μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της υπαλλήλου απέσπασε χρήματα από το ταμείο. Αρχικά την απώθησε και ακολούθως τράβηξε από το χέρι την 43χρονη κατορθώνοντας με τον τρόπο αυτό να την ακινητοποιήσει και να αποσπάσει από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή ωστόσο έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος κατάφερε να πάρει το χρηματικό ποσό από τα χέρια του δράστη με τον τελευταίο να τρέπεται σε φυγή.

Η 43χρονη υπάλληλος ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, το ίδιο βράδυ ο 45χρονος είχε «χτυπήσει» κι ένα καφενείο αφαιρώντας την τσάντα μιας γυναίκας, αλλοδαπή, την οποία εκείνη είχε εναποθέσει σε καρέκλα του καφενείου. Κατά την διαφυγή του απέρριψε την τσάντα στο οδόστρωμα, αφού έγινε και σε αυτή την περίπτωση αντιληπτός από πολίτη ο οποίος τον καταδίωξε.

Ο δράστης συνελήφθη χθες 10/10 στην Καλαμάτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, χθες (10.10.2024), στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή.

Ειδικότερα, προχθές (9.10.2024) το βράδυ, στην Καλαμάτα, ανωτέρω συλληφθείς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα και με την χρήση βίας σε βάρος υπαλλήλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ωστόσο κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από διερχόμενο, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και διενεργηθείσα προανάκριση, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος την 10.10.2024 εντοπίσθηκε στην Καλαμάτα και συνελήφθη. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 45χρονος την 9.10.2024 είχε διαπράξει  -1- περίπτωση κλοπής σε βάρος αλλοδαπής, στην Καλαμάτα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.