Παρασκευή
11
Οκτώβριος
TOP

Μέση Ανατολή: Μπάιντεν και Νετανιάχου τα βρήκαν για την επίθεση στο Ιράν – Ανησυχούν τα κράτη του Κόλπου

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς όλα δείχνουν πως η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν στο εύρος των σχεδιαζόμενων αντιποίνων στο Ιράν, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο αμερικανικός ιστότοπος Axios, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους.

Το μέγεθος και ο στόχος της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Axios ότι τα τρέχοντα σχέδια των αντιποίνων είναι πιο επιθετικά από αυτά που επιθυμούσε αρχικά ο Λευκός Οίκος.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση». Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση ήταν λίγο λιγότερο νευρική σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ μετά το τηλεφώνημα.

Ο ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι τα χάσματα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ σχετικά με τη φύση και την έκταση της επίθεσης είχαν μειωθεί.

Η επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου σφράγισε τις επαφές Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αναμένεται και επίσκεψη Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον.

Η συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ λέει το Axios, σηματοδοτεί ότι ο Μπάιντεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για μια μεγάλη επίθεση στο Ιράν σύντομα, αν και φοβάται ότι πλήγματα σε ορισμένους στόχους μπορεί να προκαλέσουν μία δραματική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του in.gr πατώντας ΕΔΩ