Δευτέρα
28
Οκτώβριος
TOP

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία 20 Νοεμβρίου από το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους νέους, το λαό της Καλαμάτας απευθύνει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας  να συμμετέχουν στην στην απεργία της 20ης Νοεμβρίου. Στα βασικά αιτήματα της απεργιακής αυτής κινητοποίησης η αύξηση μισθών με τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώςε επίσης ενίσχυση του κλάδου της υγείας και της παιδείας.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Δίνουμε την μάχη αυτή η απεργία να είναι πανελλαδικό “χαστούκι” στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Η επιτυχία της απεργίας είναι στα χέρια μας. Τίποτα δεν πρόκειται να κερδίσουμε εάν δεν παλέψουμε, αν δεν αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα.

 

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα: να χάσουν οι εργαζόμενοι για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

·                     Εμείς συνεχώς είμαστε οι χαμένοι, ενώ ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων συνεχώς είναι οι κερδισμένοι, αυτοί που πλουτίζουν από τη δουλειά μας, από την ακρίβεια, από τη γενοκτονία των λαών, όπως του Παλαιστινιακού λαού απ’ το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ!

·                     ΕΕ – κυβέρνηση – εργοδότες έχουν βάλει τις Συμβάσεις στον πάγο. Οι πραγματικοί μισθοί είναι μικρότεροι κατά 14% σε σχέση με το 2011.

·                     Την ίδια στιγμή, οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών συγκέντρωσαν πάνω από 22 δις ευρώ καθαρά κέρδη, τα δύο τελευταία χρόνια.

Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα σημαίνει:

·                     Για τους εργαζόμενους, φθηνά μεροκάματα και μισθοί που τελειώνουν πριν βγει το 15νθήμερο.

·                     Για τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους – επιχειρηματίες, φοροληστεία και πίεση από τα ‘”μεγάλα ψάρια” της αγοράς.

·                     Για τους συνταξιούχους, συντάξεις – ψίχουλα.

·                     Για τη νέα γενιά αμορφωσιά, μαύρη εργασία ή ανεργία.

·                     Για τα δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, ενέργεια, κοινωνική ασφάλιση, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, μετατροπή τους σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Για εμάς, τα παιδιά μας και τις ανάγκες μας δεν υπάρχει σάλιο!

Όμως την ίδια στιγμή δίνουν 500.000 ευρώ την ημέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Όσο είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός ενός Νοσοκομείου. Πληρώνουμε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού 7 δις το χρόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς και την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους.

Γι’ αυτό παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους οποίους όλοι μας πληρώνουμε με αιματηρές οικονομικές συνέπειες και με κινδύνους που γεννούν το ενδεχόμενο μιας νέας γενικευμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για:

·         Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ, κατώτερος μισθός στα 950 ευρώ.

·         Αύξηση 20% στους δημοσίους υπαλλήλους. Επαναφορά στο δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού, χορήγηση όλων των μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στη μισθολογική εξέλιξη ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης.

·         Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023,  η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών.

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.

·         7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στην 6ήμερη εργασία, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην απλήρωτη εργασία και στις απλήρωτες υπερωρίες, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

·         Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και χωρίς προϋποθέσεις στο 80% του μισθού.

·         Αφορολόγητο για όλους, στα 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

§  Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στον τόπο κατοικίας, παντού. Πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.

§  Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, φτηνή στέγη για όλους. Ουσιαστική επιδότηση ενοικίου.

§  Να μπει φρένο στις αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην Ενέργεια και στο νερό. Κατάργηση του ΦΠΑ.

§  Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που οργανώνουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού  από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας. Να φύγουν οι Ισραηλινοί και Νατοϊκοί απ’ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων των εργαζομένων και των σωματείων τους, της κοινής δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Γυρίζουμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είναι αυτοί που με κάθε ευκαιρία δηλώνουν, ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της» και «κάναμε πολλές απεργίες στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα, τώρα θα κάνουμε μια φορά το χρόνο». Η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε το βασικό σύμμαχο των κυβερνήσεων για να περάσουν και να εφαρμοστούν όλοι αυτοί οι νόμοι –  αντεργατικό οικοδόμημα που βιώνουμε σήμερα. Όλ’ αυτά τα χρόνια συκοφάντησαν κάθε διεκδικητικό αγώνα των εργαζομένων στην Καλαμάτα.

Τώρα λένε ότι η απεργία στις 20 Νοέμβρη έχει τα ίδια αιτήματα με πέρυσι, ξεκινώντας την ανοιχτή υπονόμευση της επιτυχίας της. Ενώ πίσω από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια τους δεν τολμούν να ζητήσουν ούτε στα λόγια την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και διατάξεων. Η λογική τους είναι “αυτά έγιναν, δεν αλλάζουν”.

Ωραιοποιούν τις οδηγίες της ΕΕ λέγοντας ψέματα ότι, φτώχεια έχει μόνο στην Ελλάδα. Θέλουν να κρύψουν ότι σ’ όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή ξεσπάνε σημαντικοί και μαζικοί αγώνες ενάντια στη φτώχεια και στους πολέμους. Λες και δεν είναι οι οδηγίες της ΕΕ που έχουν τσακίσει στην κυριολεξία τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τις απλήρωτες ώρες εργασίας και την εξαήμερη εργασία.

Είναι αυτοί που έβλεπαν καλούς τους νόμους Αχτσιόγλου, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, και προσπαθούσαν να διαλύσουν κάθε αγώνα και κινητοποίηση.

Μιλάνε για τη “γενοκτονία στην Γάζα” και το κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου αλλά δεν αναφέρουν ούτε τη λέξη «πόλεμος», πόσο μάλλον την απεμπλοκή της χώρα μας από το πολεμικό σφαγείο.

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, μέρα για να πάει χαμένη. Όλα τα σωματεία πρέπει να μπουν σε νέα φάση διεκδίκησης και λειτουργίας. Να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο, με εργαζόμενους μπροστάρηδες, μαχητές, έτοιμους να προασπιστούν κάθε δικαίωμά τους.

Τώρα να πλατύνει το μέτωπο του αγώνα, με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.

Στις 20 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε φωνάζοντας:

 

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Η δύναμη μας είναι η οργάνωση. Όπλο μας η αλληλεγγύη. Η Ελπίδα στον αγώνα.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Δαφνάς Σωτήρης

Καράμπελας Παναγιώτης

Λαγογιάννης Γιάννης

Λαμπρόπουλος Βαγγέλης

Στραβάκου Ρούλα