Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά μας, τη διατροφή και γενικά τις διατροφικές μας συνηθειες.
Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι όταν βιώνουν άγχος, στρέφονται σε τροφές που προσφέρουν άμεση ευχαρίστηση, συχνά πλούσιες σε θερμίδες, ζάχαρη ή λιπαρά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τη σύνδεση μεταξύ άγχους και διατροφής, αναλύοντας τις ψυχολογικές και βιολογικές αιτίες πίσω από την τάση να τρώμε όταν είμαστε αγχωμένοι.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ