![](https://best-tv.gr/wp-content/uploads/2025/02/Still0210_00005-950x533.jpg)
Η Πελοπόννησος παρουσιάστηκε ως «κοιμώμενος γίγαντας» αφού παρά τις μεγάλες δυνατότητές της παραμένει ουραγός στους δείκτες τουριστικής ανάπτυξης. Αποτελεί δε χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανισομερούς ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης HORECA.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας εξήγησε πως το πρόβλημα αυτό «έρχεται από το παρελθόν» αλλά «δεν βρίσκει ευήκοα ώτα», για να θίξει μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον «καθηλωμένο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τριτογενή τομέα, επισημαίνοντας, πως «πρέπει να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο για να κινηθεί η διαδικασία που θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από το εξωτερικό». Ο Δημήτρης Καραλής εστίασε και στο κομμάτι των υποδομών λέγοντας με νόημα πως «το αεροδρόμιο χωλαίνει, οι οδικοί άξονες χωρίς απάντηση» για να θέσει το ερώτημα «πως θα φτιάξουν το πράγματα και το τουρισμό που όλοι προσδοκούμε;»
Οι απαντήσεις που λαμβάνονται έως τώρα από τα επίσημα χείλη για το πως θα αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση είναι, όπως είπε με δηκτικό τρόπο, «ακριβώς οι ίδιες απαντήσεις όπως από την επίκαιρη ερώτηση, από αρμόδιο Υπουργό Υποδομών για το θέμα του δρόμου, τον περίφημο δρόμου, Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα».
Επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα «να εκπονηθεί ένας σχεδιασμός, να δούμε ποιες αγορές μπορούμε να προσελκύσουμε, σε ποιες ταιριάζει το προϊόν μας, για να προχωρήσουμε σε κάποιες κινήσεις, για να γίνει πιο γνωστό το προϊόν» ο .κ Καραλής τόνισε τέλος πως ακόμα και στους αριθμούς υπάρχει… αρρυθμία, αφού από τη μια «είμαστε καθηλωμένοι 4-5 χρόνια» και απο την άλλη «μας συγκρίνουν το 2024 με το 2023!»