
Τα απόνερα της μείωσης της εγχώριας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα αρχίζουν να βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι, για να τηρήσουν το έθιμο του Πάσχα, θα πρέπει να χρυσοπληρώσουν το αρνί και το κατσίκι σε τιμές που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 15 ευρώ το κιλό στο κρεοπωλείο. Παράλληλα, αναμένεται αύξηση των εισαγωγών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ φαίνεται ότι και οι τιμές στο περιβόητο «Καλάθι του Πάσχα», που, κατά κύριο λόγο, περιλαμβάνει εισαγόμενο κρέας, θα αυξηθούν σε σχέση με πέρυσι, πάνω από τα 10 ευρώ το κιλό.
Θεσσαλία: Αναμένεται αύξηση των εισαγωγών
Την ιταλική και ισπανική αγορά φαίνεται ότι προτίμησαν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι για τις πωλήσεις των αρνιών ενόψει της πασχαλινής περιόδου, με αποτέλεσμα οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς να καλυφθούν, κυρίως, από εισαγωγές. Το άσχημο είναι ότι ο καταναλωτής όχι μόνο θα ακριβοπληρώσει τον πασχαλινό οβελία, αλλά θα τον αγοράσει «ως ελληνικό» και ας μη βγαίνουν τα νούμερα, καθώς το ζωικό κεφάλαιο συνεχώς συρρικνώνεται.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του ypaithros.gr πατώντας εδώ