TOP

Επεκτείνεται το δίκτυο καμερών σε δήμους της Μεσσηνίας – Τί είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα καταπατημένα της Αγ. Τριάδας και το νέο Αστυνομικό Μέγαρο (video)

Το «άγρυπνο μάτι» της Ελληνικής Αστυνομίας, κοινώς το σύστημα καμερών επεκτείνεται σε περισσότερους δήμους της Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη δυο ακόμη δήμοι έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στη Μεσσηνία. Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «ήδη ο Μελιγαλάς, ο δήμος Οιχαλίας, υπέβαλε αίτημα και αυτή την εβδομάδα θα κατέβουν οι ειδικοί για να μελετήσουν τους χώρους όπου θα εγκατασταθούν οι κάμερες. Σήμερα παρέλαβα αίτημα και από τον δήμο Τριφυλίας. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό». «Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε χώρο, σπίτι ή χωριό»είπε και εξήγησε πως με τις κάμερες επιλύεται το σημαντικό αυτό πρόβλημα, προσδοκώντας και στην αρωγή της Περιφέρειας λέγοντας πως  το εν λόγω σύστημα θα συμβάλλει ώστε να «εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη», το οποίο θα αποτελέσει μήνυμα και προς τους παραβάτες «ότι αν θα διαπράξουν θα γνωρίζουν ότι θα συλληφθούν», δράττοντας στο σημείο αυτό να ευχαριστήσει τους δημάρχους για τη συνεργασίας τους.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του απολογισμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας που παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, ο κ. Λαμπρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως στο νομό αντιμετωπίζονται ζητήματα «…μικροπαραβικότητας. Καλύτερα από το να έχουμε σκληρό έγκλημα», λέγοντας παράλληλα πως γίνονται συνεχείς προσπάθειες στελέχωσης των υπηρεσιών, προς κάθε κατεύθυνση, και προαναγγέλλοντας νέες ενισχύσεις. «Η Αστυνομία είναι παρούσα» είπε και ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς για το έργο τους.

Στο κρίσιμο ζήτημα απελευθέρωσης χώρων όπως της συνοικίας Αγίας τριάδας στην Καλαμάτα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι έχει ρίζες στο χρόνο και «Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν το άγγιξαν» για να τονίσει ωστόσο ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν γίνει κινήσεις. «Οι στόχοι μας είναι δυο»  είπε «Δεν είναι αρμοδιότητά του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη αποκλειστικά, το να φύγουν, πως θα φύγουν και πότε εξαρτάται κυρίως από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Ο Πρόδρομος Πύρρος, στα χέρια του βρίσκεται η μελέτη που έχει εκπονήσει ο δήμος της Καλαμάτας για την μετεγκατάσταση των ρομά από το σημείο αυτό, στην Μπιρμπίτα». Εξηγώντας πως σύμφωνα με τους διεθνείς όρους και προϋποθέσεις, όπως ορίζονται και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ο χώρος μετεγκατάστασής τους, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε πως είναι ένα θέμα που ο ίδιος «παρακολουθώ και πιέζω εδώ και δυο χρόνια, τώρα έχουμε εντείνει τις προσπάθειες.». Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της, η αρμόδια επιτροπή «Δεν απέρριψε τη μελέτη του δήμου Καλαμάτας, αλλά χρειάζεται συμπληρώσεις». Το δεύτερο στάδιο, όπως είπε «αφορά στην έγκριση» και «αμέσως μετά έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, για να προχωρήσουν τα έργα στην Μπιρμπίτα για να γίνει η μετεγκατάσταση.

Στο εν λόγω σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί το αστυνομικό μέγαρο το οποίο αποτελεί τον δεύτερο στόχο του υπουργείου. «Τα οικόπεδα αυτά ήταν στην ιδιοκτησία της ΔΥΠΑ, πρόσφατα υπεγράφη η παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία, την προηγούμενη Δευτέρα το τοπογραφικό είχε πάει για να συντάξει τοπογραφικό διάγραμμα» εφόσον αυτό εγκριθεί, όπως είπε από δήμο Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου, η επόμενη ενέργεια αφορά στην έναρξη της μελέτης εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί η χρηματοδότηση. «Πιστεύω να βρούμε τα χρήματα για να το χτίσουμε», είπε και κατέληξε «έχουν μπει τα πράγματα σε μια σειρά».