
Τα διαμερίσματα εξακολουθούν να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, αποτελώντας τον κυρίαρχο τύπο κατοικίας στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με την νέα έρευνα της Cerved Υπηρεσίες Ακινήτων, το 64% των ερωτηθέντων επέλεξε τα διαμερίσματα ως προτιμώμενη κατηγορία, με τις μονοκατοικίες και τις μεζονέτες να ακολουθούν με ποσοστό 19,4%. Σε μικρότερη κλίμακα βρίσκονται τα οικόπεδα (9,3%) και οι εξοχικές κατοικίες (7,6%). Αναφορικά με τα κίνητρα αγοράς, το 61,5% των επαγγελματιών του κλάδου επισημαίνει πως η πλειονότητα των ενδιαφερομένων αναζητά ακίνητο για ιδιοκατοίκηση, ενώ το υπόλοιπο 38,5% στρέφεται στην απόκτηση ακινήτων με επενδυτικό χαρακτήρα.
Όσον αφορά τη σχέση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά κατοικιών έως τα τέλη του 2025, η εικόνα είναι σαφώς υπέρ της ζήτησης. Το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η αγορά χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ζήτησης, το 30% κάνει λόγο για σχετική ισορροπία και μόλις το 12,8% διαπιστώνει υπεροχή της προσφοράς.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ