
Με καζάνι που βράζει θα μοιάζει από σήμερα (21.07.2025) όλη η Ελλάδα, αφού έρχεται νέο κύμα καύσωνα, ο οποίος θα «χτυπήσει» σε όλες τις περιοχές της χώρας, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.
Να προσέχουν καλούνται οι πολίτες λόγω επιδείνωσης του καιρού και αύξησης της θερμοκρασίας και ακραίο καύσωνα, με τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης. Οι ακραίες θερμοκρασίες θα φέρουν «βραστές» μέρες αλλά και νύχτες, αφού και με τη δύση του ηλίου οι θερμοκρασίες δεν θα υποχωρήσουν πολύ. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναμένονται δύο κύματα θερμής εισβολής.
Το πρώτο κύμα ξεκινά από τις ακτές της Λιβύης στην Αφρική και κατευθύνεται προς την χώρα μας.
Την ίδια ώρα ένα άλλο θερμό κύμα «παραμονεύει» στα παράλια της Μικράς Ασίας κινούμενο προς τα ανατολικά και αναμένεται να μας επηρεάσει από τα μέσα της εβδομάδας.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ