Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Αυλαία στο Ναύπλιο για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του στην Καλαμάτα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Για όλους μας, διοργανωτές, καλλιτέχνες και θεατές, ήταν 9 πολύ σημαντικές μέρες για το Κουκλοθέατρο με φιλοξενούμενους πολύπλευρους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάσαμε κουκλοπαίκτες που έχουν αφήσει ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην τέχνη τους αλλά και πιο νέα ταλέντα, που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα .
Το τελικό φινάλε του Φεστιβάλ θα δοθεί στο Ναύπλιο, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με την παράσταση ” Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοί του” μια ενδιαφέρουσα παραγωγή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το έργο με παρουσιάστρια τη Φαίη Τσίτου και τον Βασιλη Μπονάτσο ερευνά και παρουσιάζει την ιστορία του πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας και την ιστορία του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου, στο οποίο και στεγάζεται το σημερινό Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η παράσταση θα δοθεί σε ενήλικο κοινό και φοιτητές, ώρα 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
“Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη της Σχολής Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο για τη συνεχή και δημιουργική συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και την Πειραματική Σκηνή, όπως και την κουκλοπαίκτρια Φαίη Τσίτου για την ενδιαφέρουσα παράστασή της”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.