Δύο από τις αιτίες που μας οδηγούν σε πρόωρη γήρανση είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή. Τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, όπως τα τηγανητά, τα επεξεργασμένα κρέατα και η ζάχαρη, αυξάνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο σώμα, προκαλώντας βλάβη στα κύτταρα και επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.
Η βιολογική γήρανση συνεπάγεται τη σταδιακή επιδείνωση των λειτουργιών σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, η οποία μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής. Αυτά είναι σύμφωνα με τους ειδικούς τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε:
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του thetoc.gr πατώντας εδώ