
Πριν καλά-καλά επιστρέψουν οι αδειούχοι του Ιουλίου -αλλά και πριν φύγουν εκείνοι του Αυγούστου- πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πάρουν την «κρυάδα» έως και 3 παράλληλων πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.
Παρά τις στοχευμένες μειώσεις ή και καταργήσεις φόρων τα τελευταία χρόνια, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους από το 2025, το «φορτίο» για το β΄εξάμηνο της χρονιάς παραμένει βαρύ. Συνολικά για φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές και τέλη κυκλοφορίας θα «τρέχουν» υποχρεώσεις πληρωμών ύψους πάνω από 14 δισ. ευρώ έως τέλος του έτους.
Ειδικά ο μήνας Ιούλιος είναι ένας από τους πιο «καυτούς» των τελευταίων ετών, φορολογικά: ο συνολικός «λογαριασμός» των φόρων ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον μήνα αυτόν, με βάση τα εκκαθαριστικά που έχουν λάβει οι υπόχρεοι.