Τρίτη
29
Απρίλιος
TOP

Δημήτρης Πτωχός από την Αρχαία Μεσσήνη: «Το θέατρο γίνεται γέφυρα που ενώνει πολιτισμούς, έθνη και ανθρώπους»

Με σημείο εκκίνησης τον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και με έντονη συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος, που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης από τις 29 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2025.

Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του θεσμού, με συμμετοχές θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ισπανία και την Κίνα, μετατρέποντας τη Μεσσήνη σε τόπο συνάντησης και έκφρασης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος, έναν θεσμό που αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο, για τη Μεσσήνη, αλλά και για τη χώρα μας. Εδώ, στον ιερό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, οι φωνές της νέας γενιάς βρίσκουν χώρο να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να ονειρευτούν.

Το θέατρο γίνεται γέφυρα που ενώνει πολιτισμούς, έθνη και ανθρώπους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την παιδεία και τη δημιουργικότητα. Επενδύουμε στο ταλέντο και στη δύναμη των νέων ανθρώπων».

Το φετινό φεστιβάλ αποκτά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από την Αγγλία, την Ισπανία και την Κίνα, ενώ παράλληλα φιλοξενεί σημαντικές δράσεις όπως εργαστήρια, διαδραστικές συναντήσεις και τη μοναδική βραδιά “Χτίζουμε Γέφυρες – Ενώνουμε Πολιτισμούς”, στις 2 Μαΐου, με επίκεντρο την αλληλεπίδραση και τη φιλοξενία των ξένων αποστολών.

Επίσης, ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει το Φεστιβάλ των Μικρών – «Τα Σχολεία εν Δράση», όπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων ανεβαίνουν στη σκηνή και παρουσιάζουν τις δικές τους θεατρικές δημιουργίες, φέρνοντας στο προσκήνιο τη φαντασία και τη φωνή των παιδιών.