H πληθωριστική λαίλαπα στην Ευρώπη μπορεί να δείχνει σημάδια κάμψης, αλλά η τιμή των υλικών για την παρασκευή παραδοσιακών πιάτων σε Γαλλία και Ιταλία δείχνει πως η κρίση του κόστους ζωής, εξακολουθεί να επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με δείκτη του Bloomberg που υπολογίζει πόσα πρέπει να ξοδέψουν οι γαλλικές οικογένειες για τα συστατικά που χρειάζονται ώστε να μαγειρέψουν έναν κόκορα κρασάτο, σημειώθηκε αύξηση 7,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το θετικό είναι ότι ο ρυθμός μειώνεται εδώ και πέντε συνεχόμενους μήνες. Το συνολικό κόστος του παραδοσιακού γαλλικού πιάτου μειώθηκε στα 19,3 ευρώ, με την υποχώρηση της τιμής του κόκορα, που είναι ο «πρωταγωνιστής» της συνταγής, να έχει συμβάλλει σημαντικά στην ελάφρυνση των καταναλωτών.
ΠΗΓΗ insider.gr