Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ: Στα «κάγκελα» ενάντια στην «απόφαση εθνικής μειοδοσίας» -Δείτε LIVE την ευρεία σύσκεψη (pic’s)

Στα “κάγκελα” όλοι οι παραγωγοί για την κατάσταση που αναδύεται γύρω από την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, αλλά και την Ελιά Καλαμών. Η απόφαση-χτύπημα στο πιο γνωστό brand της Ελλάδας προήλθε εκ των έσω από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με διαδικασίες fast track και με μπόλικο πολιτικό εμπαιγμό, όταν άλλα διαβεβαίωνε τους φορείς στις μεταξύ των συσκέψεις. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς δεν αφορά μόνον τα όσα σχετίζονται με τα (δήθεν)… στενά όρια της Μεσσηνίας όπως ορισμένοι εντέχνως επιχείρησαν να διαμορφώσουν, διαχωρίζοντας την Ελλάδα στα… δύο για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα… σχέδιά τους και τις πιέσεις τους, αλλά αφορά όλη την χώρα και όλους τους παραγωγούς μια και η κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα αναμένεται να έχει όπως όλοι αναφέρουν καταστρεπτικές συνέπειες για το προϊόν “ναρκοθετώντας” το μέλλον της όποιας εδώ παραγωγής.

Με τις τρίτες χώρες μετά το δικαίωμα απελευθέρωσης που τους δίνει απλόχερα ο Γεωργαντάς να… καπηλεύονται την ονομασία Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ να έχουν ήδη… ξεσαλώσει -χθες έγινε γνωστό πως Αιγύπτιος έστειλε μάλιστα και καταλόγους με τιμές της Ελιάς από την Αίγυπτο στους ντόπιους τυποποιητές!!!- οι αντιδράσεις κορυφώνονται και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και η σημερινή ευρεία σύσκεψη στοιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας, που έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 και θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε LIVE από το BEST Hybrid 1 (δείτε εδώ).

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Σταύρου Χρυσιδάκου, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST:

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την παρέμασή του κου Χρυσιδάκου στην τηλεόραση BEST.

“ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ”