Δευτέρα
13
Ιανουάριος
TOP

Για τις προοπτικές αξιοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας συνομίλησαν Λαμπρόπουλος και Δερδεμέζης

Για τις προοπτικές που υπάρχουν και την πορεία των διαδικασαιών για την αξιοποίηση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ.Κωνσταντακόπουλος» συνομίλησε τηλεφωνικώς ο μεσσήνιος βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος με τον Πρόεδρο του Υπερταμείου Κωνσταντίνο Δερδεμέζη.

“Όπως είναι γνωστό, το Αεροδρόμιο ανήκει στο Υπερταμείο μαζί με άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Το Υπερταμείο αρχικά, όρισε συμβούλους να μελετήσουν και να δώσουν προτάσεις.

Σε δυο μήνες θα υπάρξει η πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος και περίπου στο τέλος Μαΐου θα έχουμε ένδειξη για το ποιες εταιρείες θα συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό.

Εκτιμάται, ότι πριν από το τέλος του 2022 θα έχει τρέξει ο διαγωνισμός, για την Σύμβαση Παραχώρησης και ανάδειξη του αναδόχου.

Στις 19/6/2020 είχα επισκεφθεί τον Αερολιμένα και είχα ενημερωθεί από τον τότε Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη, για τα προβλήματα που υπήρχαν.

Αμέσως μετά, τον Αερολιμένα επισκέφθηκε και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Γεώργιος Δριτσάκος, με τον οποίο έκτοτε είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.  Χθες, ο κ. Δριτσάκος μου απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία αποκατάστασης, των χρόνιων προβλημάτων, που παρουσιάζουν οι υποδομές του Αερολιμένα Καλαμάτας.

Όπως :

  • Ο Κεντρικός Κλιματισμός
  • Η Αποχέτευση και οι Τουαλέτες
  • Το Στέγαστρο και
  • άλλες επιμέρους λειτουργικές παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 19/9/2014, είχα μαζί με τον τότε Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, συμπατριώτη μας κ. Δημήτριο Κούκη, ανακοινώσει την διενέργεια δυο δημοπρατήσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, για ανακαίνιση και κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων, με χρήματα της ΥΠΑ περίπου 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες ακυρώθηκαν από την Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου και έκτοτε για τεσσεράμισι χρόνια, δεν έγινε το παραμικρό, παρά το ό,τι είχα και μεταβιβάσει στην ΥΠΑ, 42 στρέμματα από την Πολεμική Αεροπορία προς αξιοποίηση.

Επιπροσθέτως, δεν ενέταξαν στο ΕΣΠΑ την Μελέτη, που είχε εκπονήσει η Πολεμική Αεροπορία και η οποία είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, την διαπλάτυνση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης, την κατασκευή  καινούργιου Πύργου Ελέγχου, την τοποθέτηση φωτισμού και την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος.”