Τα εστιατόρια στην Τουρκία στρέφονται σε μενού διαφορετικά από μέρα σε μέρα για να μπορούν να αλλάζουν τις τιμές τους καθημερινά. Οι οδηγοί ταξί ζητούν από τους επιβάτες να πληρώσουν παραπάνω, για να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων. Ένας καπουτσίνο που κόστιζε 20 λίρες νωρίτερα φέτος έχει φτάσει τώρα στις 30 λίρες.
«Είναι γελοίο», λέει ο Οσμάν, ο οποίος διατηρεί ένα τοπικό καφέ και προσπαθεί να συμβαδίσει με τον δραματικό πληθωρισμό της Τουρκίας – επίσημα στο ρεκόρ 20ετίας του 70% και, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Ομάδα Ερευνας Πληθωρισμού, υπερδιπλάσιο από αυτό.
Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.huffingtonpost.gr πατώντας εδώ