Κυριακή
8
Σεπτέμβριος
TOP

Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 10%

Πολλά και γνωστά είναι τα οφέλη των φυτικών τροφών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Τώρα νέα επιστημονική αποκαλύπτει ότι η υγιεινή διατροφή, που βασίζεται σε φυτικές τροφές, συνδέεται με 10% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, συγκριτικά με δίαιτες χαμηλότερης ποιότητας.

Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Neurology, συνάδουν με εκείνα παλαιότερων ερευνών, που επισημαίνουν ότι η φυτική διατροφή συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας, μειωμένη αναλογία νατρίου προς κάλιο και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άπνοιας ύπνου, όλα παράγοντες κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πώς μας ωφελεί μια διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές;

Η φυτική διατροφή ή εναλλακτικά μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, φασόλια και άλλες φυτικές τροφές συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.in.gr πατώντας εδώ