Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

Η κλιματική αλλαγή κάνει τον καφέ πολυτέλεια και δεν υπάρχει επιστροφή

Κρυμμένοι στα ορεινά υψίπεδα της Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, περίπου 150 καλλιεργητές καφέ στο αγρόκτημα της οικογένειας Edelmann δουλεύουν με τα χέρια τους για πολλές ώρες. Η σκιά των στεγάστρων των δέντρων είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στα σώματά τους και τον καλοκαιρινό ήλιο.

Ο Tomas Edelmann, αγρότης καφέ τέταρτης γενιάς και αντιπρόεδρος του διεθνούς συνεταιρισμού καλλιεργητών καφέ, δήλωσε στο CNN ότι, αν και η σκιώδης μέθοδος παραγωγής καφέ είναι πιο ανθεκτική στην ξηρασία, η μεγαλύτερη από το κανονικό ξηρή περίοδος, για την οποία κατηγορεί την κλιματική αλλαγή, προκάλεσε φέτος ζημιές στις καλλιέργειες.

«Αν δεν έχεις τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, δεν θα έχεις και τη σωστή παραγωγή», είπε. «Και με χαμηλές αποδόσεις, προφανώς το κόστος παραγωγής σας ανεβαίνει».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.in.gr πατώντας εδώ