Η κάλπη μίλησε και ανέδειξε για δεύτερη συνεχή θητεία τον Βασίλη Σπηλιώτη πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, με έναν ψήφο διαφορά έναντι του έτερου διεκδικητή Τάκη Βασιλόπουλου και βάσει του νέου συστήματος που εφαρμόζεται με τον νέο Αθλητικό Νόμο. Τα ηνία συνολικά παραμένουν στην παράταξη Σπηλιώτη καθώς τα πρόσωπα που εξελέγησαν μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας λαμβάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης των εννέα σωματείων που είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν στην ψηφοφορία (Απόλλωνας, Εθνικός Καλαμάτας, Εθνικός Μελιγαλά, Πάμισος Μεσσήνης, Διαβολιτσίου, Μεθώνη, Πατίστα, Μεσσηνιακός), είναι εκείνα που βρίσκονταν στο πλευρό του και την προηγούμενη θητεία.
Δικαίωμα ψήφιου δεν είχαν συνολικά 56 ομάδες οι οποίες για διαφόρους λόγους δεν κατόρθωσαν να εγγραφούν στο Μητρώο Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνεπώς δεν μπορούσαν να προσέλθουν στην κάλπη απέχοντας από την όλη διαδικασία. Ένα θέμα που απασχόλησε ιδιαιτέρως την Γενική Συνέλευση της Ένωσης στην οποία απέδωσαν ευθύνες ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων σε επίπεδο επικοινωνιακό επισημαίνοντας την ανάγκη το θέμα να τρέξει άμεσα ώστε το δυνατόν περισσότερες ομάδες να μπορέσουν να εγγραφούν στο Μητρώτο και η Ένωση να είναι πιο ισχυρή. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά Βασιλόπουλου κατέθεσε συνολικά δύο ενστάσεις για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των Σπηλιώτη και Μπούνα.
Το πρώτο ψηφοδέλτιο συμπληρώθηκε από τον εκπρόσωπο του Απόλλωνα Καλαμάτας
Αποδοκιμασίες επί της διαδικασίας
Αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός, απαντήθηκαν και ορισμένα ερωτήματα επ’ αυτού αλλά και για όσα αφορούν στις χρηματοδοτήσεις από την ΕΠΟ, υπήρξαν ενστάσεις επί της διαδικασίας οι οποίες ξεπεράστηκαν στην πορεία και εν τέλει η διαδικασία προχώρησε στην ψηφοφορία. Συνολικά, λίγες ήταν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων για τη νέα διοίκηση, μόλις δυο στον αριθμό και συγκεκριμένα από τον Βασίλη Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ντούλη, ενώ τον λόγο πήραν επίσης και οι εκπρόσωποι σωματείων Γιάννης Κωνσταντάρας, Γιώργος Πετρόπουλος, Πετρουλάκης, Βασίλης Φωτεινάκης, και Βασίλης Χαρίτσης.
“Είναι μια παρωδία, αντιδημοκρατικό 9 σωματεία να ψηφίζουμε για τα υπόλοιπα 56. Αναλογούν ευθύνες και στην Ένωση για την ενημέρωση των σωματείων και την διευκόλυνση των διαδικασιών. “ σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κωνσταντάρας χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας αδύναμο λέγοντας επίσης πως “η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη, λυπάμαι που το λέω”.
“Παρωδία” χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο έγινε το εφετινό πρωτάθλημα ο Γιώργος Πετρουλάκης τονίζοντας πως “… ήταν στην ουσία ένα μίνι τουρνουά και οι ομάδες που δεν είναι στα μπαράζ θα κάθονται και θα κοιτάνε…” λέγοντας μάλιστα πως “Ο Πάμισος έχασε το πρωτάθλημα επειδή έβρεχε ένα Σάββατο”. Παράλληλα ο εκ των εκπροσώπων του Πάμισου Μεσσήνης πρότεινε για τη νέα χρονιά ακόμα και την κατάργηση της Α1 Κατηγορίας, ενοποίησής της με την Α΄ Κατηγορία και ακολούθως αν κρίνεται αναγκαίο τον χωρισμό των ομάδων σε δυο ομίλους με κριτήρια. Επίσης πρότεινε μηνιαίες συναντήσεις των σωματείων για την ανταλλαγή απόψεων και την αναζήτηση λύσεων στα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τους αθλητικούς συλλόγους.
Ο Γιώργος Ντούλης σημείωσε ότι “Πρέπει η νέα διοίκηση κι όλοι εμείς να βοηθήσουμε ώστε βήμα βήμα να γίνει κάτι με τις υποδομές. Να υπάρξει ένας σχεδιασμός για ευπρεπή αθλητικά στάδια.”
“Λέμε ότι το ποδοσφαίρο γενικά δεν είναι καθαρό. Ας προσπαθήσουμε όλοι, ένωση και σωματεία, τουλάχιστον σε επίπεδο Μεσσηνίας να το κάνουμε” είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πετρόπουλος.
Ως μεγάλο αγκάθι χαρακτήρισε το γηπεδικό ζήτημα ο εκπρόσωπος του Διαβολιτσίου Βασίλης Χαρίτσης τονίζοντας την ανάγκη επίλυσής του μέσα από κοινή προσπάθεια “Είναι μεγάλο πρόβλημα το γηπεδικό όχι μόνο για εμάς, στο Διαβολιτσίου, αλλά σε όλη τη Μεσσηνία. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά… “ ενώ πρότεινε “Να δούμε λίγο πιο ζεστά το θέμα της διαιτησίας”.
Για το Μητρώο ο κ. Κωνσταντάρας προσφέρθηκε (ξανά) να παρέχει βοήθεια σε όποιο σωματείο το επιθυμεί μέσα από την εμπειρία που έχει η διοίκηση του Διαβολιτσίου για την επίλυση των όποιων ζητημάτων υπάρχουν για την ένταξή του.
Από τη μεριά του ο Βασίλης Φωτεινάκης στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων. Ευχήθηκε επίσης “η νέα διοίκηση να βάλει σε πρώτο πλάνο τη συνεργασία”, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει να κάνει με το Μητρώτο των σωματείων λέγοντας πως “Σίγουρα τα σωματεία που δεν έχουν λογιστή για κάποιο τυπικό λόγο δεν πήραν την έγκριση, είναι όμως ζητήματα που λύνονται και πρέπει να τα δούμε”
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Άγγελος Γεωργόπουλος, υπερτονίζοντας τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Ένωση για την ενημέρωση των σωματείων “με ανακοινώσεις στο site και τηλεφωνικώς. Είπαμε ότι θα σταθούμε δίπλα σας. Όμως για κάποιο λόγο τα σωματεία μας αδράνησαν. Η διοίκηση προσπάθησε και στο θέμα του γηπεδικού το οποίο προώθησε και είμαστε πολύ κοντά. Κάναμε το Κ-14 και πήραμε συγχαρητήρια.” Κλείνοντας ζήτησε να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον Βασίλη Σπηλιώτη να δείξει υπό συνθήκες κατάλληλες το έργο του.
Τελευταίος το λόγο πήρε ο Βασίλης Σπηλιώτης. Ο υποψήφιος πρόεδρος στάθηκε στα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του και σε όσα επετεύχθησαν. “Ξεκίνησαμε μια διοίκηση με πολλά προβλήματα. Ακολούθησε η πανδημία και μέσα στον covid προσπαθήσαμε και το πετύχαμε σε ένα βαθμό να δώσουμε λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας.” Για το μητρώο είπε πως “το θέμα κόλλησε στους προπονητές!” για να κλείσει λέγοντας πως “Ήμασταν η μοναδική Ένωση που εν μέσω πανδημίας δεν επιβαρύναμε οικονομικά τα σωματεία μας με δύο δωρεάν διαιτησίες, αλλά και μείωση της τάξης του 30% στα έξοδα κίνησης των διαιτητών.”
Απόντας από την όλη διαδικασία ο έτερος υποψήφιος Τάκης Βασιλόπουλος, λόγω κορωνοϊού, έχοντας στείλει αντιπροσώπους, ο οποίος να σημειωθεί πως συμμετείχε για τρίτη φορά στην “κούρσα” διεκδίκησης της προεδρείας της τοπικής Ένωσης χάνοντας από τον αντίπαλό του. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που έχασε από τον Βασίλη Σπηλιώτη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας:
Για τη θέση του προέδρου ήταν δυο υποψήφιοι:
- Βασίλης Σπηλιώτης 5
- Παναγιώτης Βασιλόπουλος 4
Ο Γιάννης Κωνσταντάρας προτάθηκε πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κάτωθι:
1.Αθανασόπουλος Βασίλειος 5
2.Αλάμαρας Πέτρος 5
3.Αλεξανδρόπουλος Ηλίας 6
4.Γεωργόπουλος Άγγελος 5
5.Καλκαβούρας Παναγιώτης 5
6.Μανωλόπουλος Ιωάννης 5
7.Μπούνας Κωνσταντίνος 5
8.Μπαρμπίτσας Κωνσταντίνος 4
9.Γεωργοπούλου Ευσταθία 1 (λόγω ποσόστωσης)
Υποψήφιοι ήταν επίσης οι: Παναγιώτης Μπαστακός (4), Γιώργος Καπερώνης (3), Φώτιος Μουτεβελής (3), Παναγιώτης Νινιός (4), Γιώργος Ντούλης (4), Νικόλαος Ρούτσης (4) και Βασίλειος Φωτεινάκης (4).
Υποψήφιοι εξελεγκτικής επιτροπής:
1.Δροσινός Χρήστος 4
2.Ρέκκας Παναγιώτης 3
3.Ψυλάκης Παναγιώτης 4
4.Μπινίσκος Κωνσταντίνος 3
Εξελέγησαν: Δροσινός , Ρέκκας και Ψυλάκης.