Τα βραστά αυγά έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο «έξυπνα» τρόφιμα της καθημερινότητας: ετοιμάζονται γρήγορα, μεταφέρονται εύκολα και προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και χολίνη -ένα στοιχείο με κρίσιμο ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Επειδή δεν χρειάζονται λάδι ή βούτυρο για να μαγειρευτούν, θεωρούνται μία από τις πιο «καθαρές» και υγιεινές μορφές κατανάλωσης αυγού, όπως τονίζει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Jeremy O’Neal, ειδικός στην παχυσαρκία στο UI Health.
Σε γενικές γραμμές, τα βραστά αυγά συνδυάζουν χαμηλές θερμίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για συχνή κατανάλωση στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή και ωφέλιμη επιλογή, όταν καταναλώνονται με μέτρο και εντάσσονται σε ένα συνολικά υγιεινό διατροφικό μοτίβο.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του ygeiamou.gr πατώντας εδώ