
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα, Πρέβεζα, Ζάκυνθο, Χίο και Κεφαλονιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε πριν 2 ημέρες στα Συχαινά παραμένει ενεργή. Στην Αρόη που έχει εκκενωθεί, έφτασε στα πρώτα σπίτια. Μέτωπο και στον Αγ. Παντελεήμονα. Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μην περάσει στον αστικό ιστό της Πάτρας.
Ανεξέλεγκτες οι φωτιές στην Πάτρα
Τραγική παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Πάτρας, με τις φλόγες να έχουν κάψει σπίτια.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα της χώρας, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη στην Πάτρα και γενικά στην Αχαΐα. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
Το σκηνικό περιγράφει στην τηλεόραση Best ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης εστιάζοντας στο γεγονός πως οι προσπάθειες είναι υπεράνθρωπες και παρά τον μεγάλο κίνδυνο και τις διαστάσεις που έχει πάρει η φωτιά, δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Οι ζημιές όπως ανέφερε τόσο σε περιουσίες όσο και σε καλλιεργητικές εκτάσεις και υποδομές είναι πολλές, αλλά η αποτίμηση θα γίνει αφού κοπάσει η πύρινη λαίλαπα…
ΣΕ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μάχη με τις πύρινες γλώσσες δίνουν οι πυροσβέστες όμως και στα δύο νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Σε μια περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του αντι-πυρ για να σταματήσουν την πυρκαγιά.
Αναζωπύρωση το βράδυ της Τετάρτη είχε σαν αποτέλεσμα να απειλούνται σπίτια. Με μήνυμα από το 112, καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Αρόη, Διάκου, Γηροκομείο, Λυκόχορο, Σούλι, Ριγανόκαμπος και Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς το κέντρο της πόλης της Πάτρας
Σε 3 διαφορετικές πυρκαγιές στα Φλογεραίϊκα, στο Πλατάνι και στα Δεμένικα Αχαΐας επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων και 41 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για τον συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, προληπτικά εκκενώθηκε το νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο, χωρίς να υφίσταται άμεσος κίνδυνος για τους ασθενείς. Ασθενοφόρα παρέλαβαν 8 ασθενείς, ενώ 4 ακόμα θα φιλοξενηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.
Δείτε LIVE ΕΔΩ
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνήλθε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής υπό την προεδρία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για θέματα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η έγκριση μέτρων στήριξης για τις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2025, στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας