Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια επιτυχία, καθώς πάνω από 7000 επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Η ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου, καθώς και του Μεσσηνιακού μας αμπελώνα, το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και νέοι τρόποι τουριστικής προώθησης και προσέγγισης, τέθηκαν στο επίκεντρο του Messinia Forum 2.
Ευχαριστούμε τους 68 καταξιωμένους ομιλητές, διακεκριμένους εισηγητές από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής και φυσικά από το χώρο της γαστρονομίας.
Ανάμεσά μας βρέθηκαν και συνομίλησαν για θέματα τουρισμού, εστίασης και επιχειρηματικότητας, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής, οι Πανεπιστημιακοί κ. Δημήτριος Μπούχαλης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, κ. Σωτήρης Βαρελάς, o διεθνής δικηγόρος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Ορέστης Ομράν, οι αθλητές κ. Μιχάλης Ζαμπίδης, κ. Αλβέρτης Φραγκίσκος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κα Αθανασία Τσουμελέκα, οι chef κ. Λευτέρης Λαζάρου, κ. Νίκος Φωτιάδης, κα Ελένη Ψυχούλη, κ. Ιάκωβος Απέργης και πολλοί ακόμη από το χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας και της επιχειρηματικότητας.
Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς που στήριξαν την προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε τις 30 επιχειρήσεις θεματικού τουρισμού που κάτω από την ομπρέλα του ΣΕΜ έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο Σύλλογο και δημιούργησαν μια νεοσύστατη πλατφόρμα, προσβάσιμη στον απανταχού επισκέπτη της περιοχής μας, εργαλείο όχι μόνο για την παρουσίαση της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρουν οι παραπάνω επιχειρήσεις, αλλά και με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την προστασία της φυσιογνωμίας του τόπου μας στο πλαίσιο μιας ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές να διασφαλιστεί η ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο τουρισμός εμπειριών, ο εναλλακτικός τουρισμός, ο τουρισμός των 365 ημερών.
- Πάνω από 30 B2B έλαβαν χώρα στη διάρκεια του διημέρου.
- Πάνω από 70 τοπικοί παραγωγοί και επιχειρηματίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους.
- Πάνω από 10 live cooking πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία εγνωσμένης αξίας σεφ και τοπικών καταστημάτων εστίασης για την προώθηση συνταγών με μεσσηνιακά προϊόντα.
- 15 Μεσσήνιοι Οινοποιοί και Αποσταγματοποιοί ανέδειξαν την ιστορία και τη σημασία του Μεσσηνιακού Αμπελώνα και του Αποστάγματος
- Πραγματοποιήθηκαν 2 Master Classes Oίνου από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
- Ο φημισμένος sommelier Γιώργος Λούκας μίλησε για το Μεσσηνιακό Αμπελώνα και πραγματοποίησε γευσιγνωσία των μεσσηνιακών οίνων
- Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας πραγματοποίησε γευσιγνωσία ελαιολάδου
Το 2ο MESSINIA FORUM ομολογουμένως ήταν μια διοργάνωση κατά την οποία ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Ανέκυψαν θέματα που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο πεδίο πάνω στο οποίο ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας θα οικοδομήσει τις επόμενες δράσεις του και θα προχωρήσει με συνέπεια και υπευθυνότητα στη διοργάνωση του 3ου MESSINIA FORUM.
Ο κόσμος μας δίνει δύναμη …
Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…
Εκ της οργανωτικής ομάδας