TOP

Μπλόκο των αγροτών στον… τουρισμό

Με αγροτικά μηχανήματα, πανό και συνθήματα των δίκαιων αιτημάτων τους, υποδέχθηκαν αγρότες της Μεσσηνίας τους πρώτους επισκέπτες που αφίχθησαν στο νομό, μέσω των πτήσεων που ξεκίνησαν σήμερα στον κρατικό αερολιμένα της Καλαμάτας.
Σε μια κίνηση συμβολική, οι παραγωγοί θέλησαν να ενημερώσουν και τους ξένους, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, τονίζοντας πως δε θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, πραγματοποίησαν αγρότες απ’ το μπλόκο της Μεσσήνης, σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια των αφίξεων των πρώτων τουριστών, απ’ το εξωτερικό, για τη φετινή σαιζόν.

Οι αγρότες είχαν μάλιστα ένα πανό το οποίο έγραφε στα αγγλικά «Εμείς παράγουμε το λάδι και τις πατάτες, αλλά δεν υπάρχει φαγητό για εμάς, καλωσήλθατε στη Μεσσήνη», καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο τους πρώτους επισκέπτες της Μεσσηνίας για φέτος.

Να σημειωθεί, ότι σύντομη συνομιλία με τους αγρότες είχε και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Οι αγρότες εξέφρασαν τα αιτήματα τους στο Μεσσήνιο βουλευτή ζητώντας του να τα μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την κυβέρνηση.