Παρασκευή
20
Δεκέμβριος
TOP

Β. Ξυγκώρος: «Το όλοι μαζί στην περίπτωση του Νοσοκομείου έδειξε το δρόμο» – Τι ανέφερε για τις εκλογές και την «αξιολόγηση» των μέτρων (video)

Το ζήτημα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αγγίζει και την επιχειρηματική κοινότητα τόνισε ο κ. Ξυγκώρος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την σύμπραξη των δυνάμεων του τόπου στην κοινή αυτή διεκδίκηση. «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σύσσωμη η τοπική κοινωνία και το πολιτικό προσωπικό, προεξάρχοντας φυσικά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και οι φορείς, κοινωνικοί αλλά και οι πολίτες αντέδρασαν, κυρίαρχα και οι γιατροί, με μια σκληρή ανακοίνωση που μας σόκαρε όλους περί, όπως αναφέρατε και πριν, ομαδικής παραίτησης. Αιφνιδιαστήκαμε, αυτό είναι το βασικότερο απ’ όλα». Χαρακτηρίζοντας ως πλεονέκτημα για μια περιοχή την ύπαρξη ενός πλήρους, απ΄ όλες τις απόψεις, νοσοκομείου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best , επισήμανε και το «πόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί για εμάς σαν περιοχή, η ύπαρξη ενός Γενικού Νοσοκομείου, το οποίο δίδει τις καλύτερες δυνατές παροχές». Σημαντικό σε επίπεδο επιχειρηματικό, επενδύσεων και κυρίαρχα επισκεψιμότητας στην προέκταση ανάπτυξης της περιοχής. «Ήταν πολύ κρίσιμο και για την οικονομική ζωή του τόπου, και για την επιχειρηματική κοινότητα το συγκεκριμένο θέμα. Και χαιρόμαστε, επαναλαμβάνω, που πάρθηκε πίσω μια Υπουργική απόφαση, σπάνιο φαινόμενο».

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ 45 ΜΕΤΡΩΝ 

Στα της πολύπαθης επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο μικρό τεφτέρι της κυβέρνησης… με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να μην συναντούν τις προσδοκίες των επαγγελματιών της χώρας. «Είχαμε δηλώσει τρία σοβαρότατα θέματα, και έχουμε άλλη μια φορά πει ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μικρή είναι πλέον στα όριά της, δυστυχώς, σε μια πρώτη φάση, σε άμεσα μέτρα, δεν είδαμε πράγματα τα οποία εμείς περιμέναμε ως αντίδραση από την κυβέρνηση. Υπάρχουν μέτρα θετικά, τα οποία έρχονται από το ’25: το τέλος επιδεύματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κάποια άλλα, αλλά στο βασικό ερώτημα της πτώσης της καταναλωτικής δύναμης του Έλληνα πολίτη, δεν υπάρχει αντίδραση».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τόνισε για πολλοστή φορά το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις πολυεθνικές λέγοντας πως «πρέπει να ληφθούν μέτρα… ώστε να κατεβάσουν πιο χαμηλά από ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον σε πολύ βασικά προϊόντα, τις τιμές τους. Το ΦΠΑ η κυβέρνηση επέλεξε από την πρώτη μέρα να μην τον μειώσει, που θεωρούσαμε ότι θα ήταν μια ίδια μείωση που θα είχε μια άμεση ισχύ και στο πορτοφόλι των νοικοκυριών» βάζοντας στην εξίσωση «την στεγαστική κρίση, την ενεργειακή κρίση, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δημιουργείται ένα μείγμα, το οποίο ο Έλληνας καταναλωτής έχει στη πληθώρα των καταναλωτών, έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα να τα βγάλει πέρα το μήνα. Άρα, πώς θα ζήσουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»

Για τις εξελίξεις σχετικά με το ΣΔΑΜ στην διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης και των περιοχών που βρίσκονται σε μεγαλύτερη προτεραιότητα όπως εκείνη της Οιχαλίας ο κ. Ξυγκώρος εξήγησε πως πρέπει «γρήγορα να τρέξουν αυτά τα εργαλεία τα οποία ήταν σε αδράνεια, οπότε τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις γιατί υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα και για την περιοχή μας» ειδικότερα για τον Δήμο Οιχαλίας και την Πελοπόννησο είπε πως «πρέπει να βρούμε όλοι μας τον τρόπο έτσι ώστε αυτά να πιάσουν τόπο» καθώς δημιουργείται ένας «κόμβος βιοοικονομίας» και «η νέα αλλά και η υφιστάμενη επιχειρηματικότητα «διψούσε να βρει εργαλεία» για να τονίσει χαρακτηριστικά πως μέσω των προγραμμάτων αυτών έχει ενισχυθεί η περιοχή καθώς ήδη «έχουν καλυφθεί από τις προτάσεις περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας.»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας λέγοντας πως σύντομα θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα και εκτιμώντας πως η εκλογική διαδικασία θα γίνει όπως και το 2017,αρχές Δεκεμβρίου. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη «να δυναμώσει η φωνή του επιχειρηματία» μέσω αθρόας συμμετοχής

.