Ρεκόρ τιμών σημειώνεται για το 2024 στα ψιλόψαρα, όπως αναφέρουν ψαράδες και έμποροι, με τον γαύρο, την σαρδέλα και την γόπα να αποτελεί πλέον… είδος πολυτελείας.
Με τιμή 22,60 το κιλό στον γαύρο και 9,80 το κιλό στην σαρδέλα, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να στραφούν στην αγορά κρέατος, όπως δήλωσαν στην κάμερα του Alpha.
Μεγάλη είναι η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας σε σχέση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται, πλέον, στα 10 με 12 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, που κυμαίνονταν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.
Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.
πηγη; aftodioikisi.gr