Νωρίτερα πραγματοποιούνται φέτος οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων, καθώς από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καταβολών ενόψει των εορτών.
Συγκεκριμένα, στόχος είναι η έγκαιρη ενίσχυση των νοικοκυριών πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε συνταξιούχοι, άνεργοι και δικαιούχοι κοινωνικών παροχών, επιδομάτων και συντάξεων να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους χωρίς καθυστερήσεις. Συνολικά, περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια άτομα θα δουν ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους πριν από τις γιορτές.
Προπληρωμές ΔΥΠΑ και Δώρο Χριστουγέννων
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκινά από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου την προπληρωμή επιδομάτων και παροχών. Καταβάλλονται η τακτική επιδότηση ανεργίας, το επίδομα εργασίας, η επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, το Δώρο Χριστουγέννων για τους επιδοτούμενους ανέργους, καθώς και οι παροχές μητρότητας και γονικής άδειας μαζί με το αντίστοιχο δώρο.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπροτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ