Κατά τη διάρκεια των γιορτών, και δη των Χριστουγέννων, τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια αποτελούν αγαπημένη παράδοση.
Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, δηλαδή ασθενειών που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.
• Διατηρήστε τα τρόφιμα χωριστά
• Διατηρήστε το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και τα αυγά ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τρόφιμα στο ψυγείο, σε δοχεία ή σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες.
• Αποθηκεύστε τα αυγά στην αρχική τους συσκευασία στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου).
• Μαγειρέψτε το κρέας και τη γέμιση επαρκώς
• Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς τουλάχιστον. Τοποθετήστε το κρέας που έχει ήδη αποψυχθεί στο κατάλληλο σκεύος.
• Το μαγείρεμα της γέμισης για τη γαλοπούλα σε σκεύος διασφαλίζει ότι η γέμιση θα μαγειρευτεί επαρκώς. Εάν μαγειρεύετε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα, τοποθετήστε τη λίγο πριν το ψήσιμο.
Διαβάστε την συνέχεια στο news247.gr