
Η πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο τα είχε όλα…. Επευφημίες, χειροκροτήματα, κομπασμό και φυσικά αναφορά στην Ουκρανία λέγοντας ότι ο πόλεμος θα πρέπει να τελειώσει.
«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το αμερικανικό όνειρο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του μεγάλη ομιλία στην ολομέλεια του Κογκρέσου, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση σε αμερικανικούς θεσμούς και στην παγκόσμια τάξη.
Η Ουκρανία ήρθε 90 λεπτά μετά την ομιλία και ο Τραμπ έδωσε μια ενημέρωση μετά το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι του έστειλε μια επιστολή δηλώνοντας ότι ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο Ουκρανός ομόλογός του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο ενεπλάκη σε σφοδρή λογομαχία την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, είναι «έτοιμος» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσιγκτον για τον ουκρανικό ορυκτό πλούτο.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ