Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Σταϊκούρας: Θα έχουμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για νέες παρεμβάσεις στήριξης -Αποφάσεις τον Φεβρουάριο

Τον Φεβρουάριο πιθανότατα θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παρεμβάσης στήριξης των ευάλωτων, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες παρεμβάσεις για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Action24 και στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο, περιέγραψε τι έχει γίνει από την κυβέρνηση ως τώρα και αν υπτάρχουν περαιτέρω δυνατότητες.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι δόθηκαν 2,5 δισ. ως τώρα. «Αυξήθηκαν σημαντικά οι συντάξεις, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης, άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση του μισθού τους» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πού βρισκόμαστε τώρα; Υλοποιούμε τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει και προσπαθούμε να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετες παρεμβάσεις».

Ο κ. Σταϊκούρας περιέγραψε μάλιστα το χρονικό πλαίσιο: «Εκτιμούμε ότι ο επιλέον χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» είπε και εξήγησε γιατί:

Διότι τελικά το 2022 φαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα πήγαν ακόμη καλύτερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού
Φαίνεται η τιμή του φυσικού αερίου θα κινηθούν – αν και υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητα – σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός
«Τούτων δοθέντων εκτιμούμε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος που όμως θα πρέπει να είναι ασφαλής. Όταν θα το ξέρουμε θα γίνουν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα θέσει τις προτεραιότητες. Θέλει σύνεση και υπευθυνότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας.

πηγη: iefimerida.gr