
Νόμισμα με δύο όψεις αποδεικνύεται την τρέχουσα χρονιά η τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μας. Παρόλο που οι οι αφίξεις των διεθνών επισκεπτών στη χώρα διατηρούν το θετικό τους πρόσημο το πρώτο εξάμηνο του 2025, η εικόνα από τον ξενοδοχειακό κλάδο είναι διαφορετική. Γεγονός που αποδεικνύουν περίτρανα και τα διαθέσιμα δωμάτια που διατίθενται σε προσφορά τον πιο θερμό μήνα της σεζόν.
Τα νησιά με υψηλές πληρότητες
Με μια απλή αναζήτηση στην δημοφιλή πλατφόρμα κρατήσεων της Booking, προκύπτει οι τουριστικοί προορισμοί ακολουθούν διαφορετικές ταχύτητες, με άλλα νησιά να εμφανίζουν υψηλές πληρότητες κι άλλα να έχουν ακόμα διαθέσιμη πληθώρα δωματίων η οποία προσφέρεται σε προσφορά για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Υψηλές πληρότητες εμφανίζουν και η Φολέγανδρος και η Ικαρία, όπου οι πληρότητες φτάνουν στο 97% και το 98% αντίστοιχα.
Κενά δωμάτια σε Μύκονο και Σαντορίνη
Στον αντίποδα βέβαια, στους δύο luxury προορισμούς της χώρας, την Μύκονο και την Σαντορίνη η εικόνα είναι διαφορετική, με τις πληρότητες να φτάνουν στην πρώτη περίπτωση στο 77% και στην δεύτερη 76%. Στο νησί των ανέμων τα διαθέσιμα δωμάτια μάλιστα ξεκινούν από 150 ευρώ και φτάνουν έως και 700 ευρώ την βραδιά, καθώς αρκετά εξ αυτών διατίθενται σε προσφορά. Για την ακρίβεια στη Μύκονο, 468 καταλύματα αναζητούν πελάτες προσφέροντας εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 50%.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.insider.gr πατώντας ΕΔΩ