Πριν από κάποια χρόνια δεν θα το πίστευαν εάν το άκουγαν οι ντόπιοι, αλλά είναι γεγονός.
Το τι ακριβώς συμβαίνει στην Πύλο της Μεσσηνίας, εξηγεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης.
Τέσσερα γήπεδα γκόλφ διαφορετικών επιπέδων δυσκολιών φιγουράρουν στην 7η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο για τους γκολφίστες.
Ο Χρύσανθος Διάκου επικεφαλής των ακαδημιών Γκολφ COSTA NAVARINO, εξηγεί ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τα γήπεδα έχουν δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές και απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που βρίσκουν τις καλύτερες καιρικές συνθήκες που δεν μπορούν να έχουν στις χώρες της βορείου Ευρώπης.
Στην ακαδημία γκόλφ που λειτουργεί στην περιοχή 35 παιδιά από την περιοχή εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν σημαντικά ονόματα του χώρου σύντομα και να διεκδικήσουν τίτλους διεθνώς.
Δυο από τα γήπεδα έχουν κερδίσει βραβεία για την βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς πρόκειται για μια εμπειρία επιστροφής στην φύση με μαγευτική θέα στη γύρω ύπαιθρο, την θάλασσα και τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, με απόλυτο σεβασμό στην διαχείριση του περιβάλλοντος.
Καθώς το γκόλφ επανήλθε ως ολυμπιακό άθλημα, ανοίγονται νέες προοπτικές ακόμη και για εκείνους που δεν γνωρίζουν το άθλημα, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Οι συνταξιούχοι στις ΗΠΑ επιλέγουν την Φλώριδα για το ζεστό κλίμα, τα γήπεδα γκόλφ και γιατί δεν έχει φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, κρατικούς φόρους στην κοινωνική ασφάλιση ή στο εισόδημα από επενδύσεις, φόρο κληρονομιάς ή περιουσίας και οι συντάξεις είναι αφορολόγητες. Για αυτούς τους λόγους η Πολιτεία έχει αυξανόμενο πληθυσμό, τις περισσότερες επενδύσεις και την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Ένα θέμα, τροφή για σκέψη όσον αφορά κάποιες περιοχές που φθίνουν πληθυσμιακά και οικονομικά.
πηγή: www.ertnews.gr