Θετικά δείχνει να βαδίζει ο τουρισμός στην χώρα με τα στοιχεία αναφορικά με την επισκεψιμότητα στην Πελοπόννησο να δημιουργούν την αισιοδοξία για αύξηση των συνολικών αριθμών σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται και στον σχεδιασμό που έχει προηγηθεί από την περιφερειακή αρχή που στοχεύει στη διάνοιξη καναλιών με νέες αγορές και την ενίσχυση των υφιστάμενων μέσα από συνεχή προβολή με τη χρήση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή σας.
Στα όσα συζητήθηκαν προσφάτως στην Επιτροπή Ενημέρωσης και Διαβούλευσης των Θεμάτων του Τουρισμού και της Εξωστρέφειας αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Μιχελόγγονας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού , μιλώντας στην τηλεόαση BEST, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ένα «εθνικό όργανο» το οποίο αφορά «στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ και σε ενδιαφέρον περιφερειακό πια, στο πώς κάθε περιφέρεια με τη δική της πολιτική, το δικό της κόντεντ, τη στρατηγική για το product development και τα λοιπά μπορεί να ισχυροποιήσει τη θέση της, εκμεταλλευόμενη τελικά αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού». Επί τάπητος και η πορεία υλοποίησης του ετήσιου σχεδίου προβολής για την οποία ο κ. Μιχελόγγονας σημείωσε πως «προχωράμε κυρίως με δύο μεγάλους δυο διαγωνισμούς. Έχουμε να κάνουμε την προβολή και την διασύνδεση τόσο με τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τα ψηφιακά κανάλια τα οποία η ίδια περιφέρεια έχει και λειτουργεί. Για εμάς η ψηφιακή προβολή είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό που θέλουμε να ενισχύσουμε σε σχέση με το παρελθόν ως ανάγκη πλέον γιατί οι εποχές έχουν ήδη αλλάξει και εμείς σε αυτό το κομμάτι είμαστε λίγο πίσω.»
Επισημαίνοντας πως στόχος είναι η οργάνωση της διαδικασίας «με την οποία η περιφέρεια και οι δικές της πολιτικές θα συνεργάζονται και θα ακουμπάνε στους φορείς της Πελοποννήσου, οι οποίοι έχουν τον κύριο λόγο για την εφαρμογή των τουριστικών πολιτικών πέρα από τον μικρό κόσμο τον δικό μας, των αιρετών.»
Με αφορμή την έλευση των πρώτων επισκεπτών της νέας πτήσης που συνδέει τη Μεσσηνία με την Γαλλία, ο κ. Μιχελόγγονας σημείωσε πως η Γαλλική τυγχάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς «είναι η πιο σημαντική αγορά τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην πιάνει τα νούμερα που πιάνουν κατά κανόνα οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, όμως είναι οι πιο αναπτυσσόμενοι και έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, όσο στην κατά κεφαλή δαπάνη, η οποία είναι υψηλή, προφανώς κάτω από τις ΗΠΑ, αλλά πάνω από τις υπόλοιπες παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές.»
Αναφορικά με τον ειδικό χωροταξικό στον τουρισμό ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως οι περισσότερες περιοχών της Πελοποννήσου μεταξύ αυτών και ο Δήμος Καλαμάτας κατατάσσονται στην κατηγορία Γ. Πρόκειται δηλαδή για αναπτυσσόμενες περιοχές. «Είναι οι περιοχές στις οποίες, σε σχέση με το μέλλον, θα πρέπει να έχουμε τις καλύτερες προσδοκίες, δηλαδή στον τρόπο και στην ένταση με τον οποίο ο τουρισμός θα μπορέσει να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τα εισοδήματα και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.» Χαρακτηρίζοντάς το ως «πάρα πολύ σημαντικό γιατί πρώτη φορά, με σημείο αναφοράς και κριτήριο τον χώρο, έρχεται και πραγματοποιείται ένας εθνικός σχεδιασμός.» σημειώνοντας πως «ο χώρος είναι το κρίσιμο στοιχείο» ενώ σε στρατηγικό επίπεδο θα βοηθήσει περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος.